המתכון המנצח של עמית ניצן!

שבלולי קינמון ממכרים (סינבון) – עמית ניצן

מצרכים:

  • 500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 2 ביצים L
  • 80 גרם חמאה רכה (אפשר גם מומסת אבל לא חמה מדי)

למילוי ולהברשה:

  • 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (רכה מאוד אבל לא מומסת)
  • 1 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה הבהיר)
  • 2 כפות גדושות קינמון
  • 1 ביצה L – להברשה לפני האפייה

לציפוי שמנת בניחוח וניל:

  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 5 כפות שמנת מתוקה – תנובה
  • 2 כפות חלב או מים

אופן הכנה:

  1.  בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך רך. אם צריך, תלוי בטמפרטורה בחוץ, אפשר אחרי 2 דקות להוסיף עוד 3-4 כפות מים. עדיף שהבצק יהיה טיפל’ה יותר רך מאשר יותר יציב וקשה.

  2. מכסים ומעבירים להתפחה. הכי טוב זה להתפיח לילה במקרר (עטוף היטב כדי שלא יקבל קרום יבש למעלה) ואפשר גם להתפיח בטמפרטורת החדר למשך שעה.

  3. מערבבים היטב את מצרכים המילוי.

  4. על משטח מקומח היטב מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן דק. שימו לב, ככל שהמלבן רחב יותר ככה יהיו לו יותר גלגולים ואז השבלולים יהיו עם יותר סיבובים.

  5. מורחים 1/2 מכמות המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.

  6. חותכים לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים, עם הפנים כלפי מעלה, בתבנית עם נייר אפייה – עם רווח של 2 ס”מ בין שבלול לשבלול. שימו לב שהכמות כאן מתאימה ל-25 שבלולים בערך אז אפשר לשים בתבנית עגולה גדולה, ב-3 תבניות אינגליש, בתבנית מרובעת. מה שתרצו. ואם נשארו לכם שבלולים בצד פעם תאפו אותם בתוך תבנית שקעים.

  7. מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ (אפשר גם 3/4 שעה כשחם).

  8. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהשבלולים זהובים.

  9. בינתיים מערבבים היטב את כל מצרכי הציפוי עד שנוצר רוטב לבן וחלק. אם רוצים יותר נוזלי אפשר להוסיף עוד מעט מים או חלב.

  10. כשהשבלולים מעט מצטננים מזלפים עליהם מהציפוי ומורחים עם כפית קטנה כדי שהציפוי יגיע לכל מקום. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה סגורה.